Welkom bij

Wereldwinkel Bussum

Cotton Ball Lights - actie maart t/m 13 mei

Ben je op zoek naar kleurrijke sfeerverlichting?

Wil jij mee met de nieuwste modetrends en je huis voorzien van de hipste kleuren? Dan zijn Cotton Ball Lights wat je zoekt! De lichtsnoeren met Fair Trade Cotton Balls bieden je de mogelijkheid om op een betaalbare manier een nieuwe draai te geven aan je interieur.

 

 

Introductie-actie bij de Wereldwinkel

Vanaf medio maart tot medio mei introduceren we met een leuke prijsactie met de Magische lampjes van Cotton Ball Lights. Deze sfeermakers - verkrijgbaar in diverse kleuren - geven je de mogelijkheid om (elk seizoen weer) nieuwe kleuren aan je interieur toe te voegen. Maak je eigen mix! Zo kun je met een kleine aanpassing in je woon- of slaapkamer een grote verandering teweeg brengen.

Het begin

Wat in 2010 is gestart als kleinschalig FairTrade project met 5 medewerkers, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 80 medewerkers. Herman en Neung zijn de drijvende krachten achter de fabriek, genaamd FairTrade Chiang Mai (FTCM). Zij zorgen ervoor dat alle thuiswerkers worden voorzien van voldoende grondstoffen, producten goed gecontroleerd worden en alle inkoop en verzending goed verlopen.

De fabriek staat in Noord Thailand (in Chiang Mai). In deze omgeving is er sprake van een hoog percentage werkloosheid en hebben mensen moeite met het vinden van een vast inkomen. De mensen worden goede werkomstandigheden geboden en een baan met perspectief op lange termijn. Het salaris wat ze ontvangen zorgt ervoor dat ze kunnen zorgen voor hun families en ze kunnen ook hun leefomstandigheden verbeteren. Fair Trade Chiang Mai is de enige productiefaciliteit van Cotton Balls wereldwijd die gecertificeerd is door de World Fair Trade Organization.

In samenwerking met Sarana en de organisatie Cotton Ball Lights biedt de Wereldwinkel een assortiment met voorverpakte lichtjes en de mogelijkheid om losse lampjes (mix en match) te kopen. Speciaal voor deze introductie, is er een prijsactie, zie hieronder.

Zo worden ze gemaakt

Alle Cotton Ball Lights worden handgemaakt. Allereerst wordt er een ballonnetje opgeblazen. Vervolgens wordt er aan de werktafel garen omheen gedraaid. Deze garen wordt eerst door een bakje met de rijstlijm gehaald, waardoor het aan het ballonnetje blijft plakken. Als het balletje af is, wordt het aan een droogrek in de zon gehangen. In het Thaise zonnetje duurt het ongeveer vier uur voordat het gedroogd is. Vervolgens wordt het ballonnetje lek geprikt en wordt het balletje gekeurd op de kwaliteit. Als de kwaliteit goedgekeurd is, worden de balletjes verpakt en per zeecontainer richting Nederland verscheept. En uiteindelijk komen de Cotton Ball Lights natuurlijk in jouw interieur!

Prijzen: Cotton Ball Lights

met 10 ballen van 15,95 voor 13,95
met 20 ballen van 21,95 voor 17,95