Welkom bij

Wereldwinkel Bussum

Barrett's Ridge Beer Bread Mix

Is ​​eenvoudig, snel en lekker. Maak een brouwsel met het pakje van je keuze, mix, bak en geniet!

Zelfgebakken brood is het lekkerst. De geur alleen al tijdens het bakproces, en nog warm uit de oven met een lekkere klodder boter erop: genieten.  Je kunt nu zelfgebakken brood hebben wanneer je maar wilt.

Dit pakje is alles wat je nodig hebt om brood te maken. Giet het in een kom, voeg een 330 ml bier, wel een bijzonder biertje (bokbier, abdijbier of iets dergelijks, dat maakt het meer bijzonder) op kamertemperatuur toe om de activering van het gist te garanderen.  Roer door elkaar en giet het in een bakvorm. Zet het in de oven, pak een kopje thee, en 45 minuten later heb je een van vers, heerlijk brood!

In de wereldwinkel hebben we twee smaken: 1. knoflook en kruiden en 2. Chili/knoflook.

Je kunt de mix ook gebruiken als visbeslag, of om muffins te bakken en zelfs plat brood te maken.

Ingrediënten:

Meel: ongebleekt, wit brood tarwe meel (tarwe, gluten), minerale zouten (elektrolytisch ijzer, zink oxide), suiker: kristalsuiker rietsuiker (sucrose), bakpoeder: natriumbicarbonaat, maïszetmeel, kaliumbitartraat.

Knoflook en Kruiden: zout, knoflook, kruiden, specerijen, maltodextrine, maïs, natuurlijke smaak, natuurlijke kleur.

Spaanse peper en knoflook: zout, knoflook, jalapeno pepers (rood, groen en gerookt), paneermeel (tarwemeel, zout), uien, komijn, citroen, oog chili vogel, natuurlijke aroma's, wilde marjolein, peterselie, vezels.

De katoenen zakken zijn herbruikbaar en zijn met de hand genaaid door dames van Hands of Hope; een liefdadigheidsorganisatie die tot doel heeft  gedetineerden te rehabiliteren zodat zij met succes opnieuw kunnen integreren in hun gemeenschappen.

De labels worden afgedrukt op masuga papier, een lokaal geproduceerd en milieuvriendelijk papier gemaakt met 90% suikerriet afval. De overige 10% wordt gemaakt van nieuwe vezels uit goed beheerde en verantwoorde bosbouw.

Zes maanden houdbaar.

Het heerlijke bier brood wordt verscheept uit het zonnige Zuid-Afrika en soms levert dat wat vertragingen op.

Per zak 450g.

Bier Brood mix in bloem zak afmetingen: L 19 cm x B 10 cm x D 3 cm

Beer Bread Mix per verpakking                       €   9,50