Welkom bij

Wereldwinkel Bussum

De Nomadische Keuken van Ra´nara´

Dit originele kookboek staat boordevol vegetarische en visgerechten uit de nomadische keuken van Algerije.

 

De gerechten, geïnspireerd door Raïnaraï, het restaurant van Laurant Med Khallout, maken dit boek op en top nomadisch: een losse stijl van leven en koken, waarbij vrijheid en avontuur hoog in het vaandel staan.

Het is het tweede boek van het Amsterdamse restaurant en cateringbedrijf Raïnaraï dat gerechten uit de Algerijns-nomadische keuken serveert. In het leven van chef/eigenaar Laurent Khellout speelt het getal zeven een grote rol. Daarom verdeelde hij zijn recepten in zeven hoofdstukken: natuur, warmte, traditie, avontuur, geloof, muziek en plezier - voor hem de beginselen van het leven. Hij is trots op zijn nomadische afkomst en draagt graag de eetcultuur van zijn volk uit. Ieder hoofdstuk opent dan ook met een herinnering of een gedachtegang, daarna de lijst van recepten. Die zijn, op de visgerechten in het hoofdstuk Avontuur na, allemaal vegetarisch, niet moeilijk te maken met ook in Nederland en Vlaanderen goed verkrijgbare ingrediënten. Originele recepten met nieuwe en smakelijke combinaties. Geïllustreerd met sfeervolle illustraties en mooie foto’s van landschappen en mensen, ingrediënten en gerechten. Met receptenregister op ingrediënt. Past uitstekend in de huidige eettrend van minder of geen vlees, wel vis en vooral veel groenten.

Snijplanken

hebben we in diverse soorten, maten en prijzen.

Op deze afbeelding hebben we gekozen voor een duurzame plank gemaakt van stroken afval- of resthout dat mooi verlijmd is (mag niet in de afwasmachine).

De grote plank is van 'Dassie Artisan', handgemaakt van mango hout. Met de hand gesneden uit oude mangobomen die aan het einde van hun natuurlijke leven zijn gekomen.  Zoals met alle handgemaakte items, kunnen een geringe grootte en kleur variaties optreden. Eventuele onvolkomenheden behoren tot de ambachtelijke uitstraling en worden omarmd.

Prijzen:

Kookboek Raïnaraï                                              €  24,95

Snijplank Dassie (46 cm x 19 cm x 3 cm )          €  26,50

Snijplank Resthout (30 x 16,5 cm)                      €  12,50