Welkom bij

Wereldwinkel Bussum

De wereld van Jansje

Prachtige nieuwe producten uit een duurzame collectie waarbij Fair Design uit de hele wereld centraal staat.

 

De wereld van Jansje
Is een winkel, lunchroom en webshop in het centrum van Haarlem met een prachtige duurzame collectie waarbij Fair Design uit de hele wereld centraal staat. Fair omdat alle producten vanuit maatschappelijke betrokkenheid zijn ontworpen en geproduceerd. Design door de prachtige vormgeving. Bij Jansje werken betrokken en goed opgeleide mensen met een beperking. Jansje is een spraakmakend concept en verzacht de stad.

Jansje Design label
Sinds 2014 is er een eigen Jansje Design label. De producten worden Fair Trade met de hand en met hart en ziel gemaakt in Nepal. De producten worden in nauwe samenwerking met de leveranciers ontworpen. Ze zijn handgemaakt van natuurlijke materialen. Claudia Stefanutto (directeur) en Linda Dijkslag (styliste), zijn in februari 2014 voor het eerst naar Nepal gegaan voor de Jansje Design producten. In 2015 zijn ze begonnen met de verkoop van de producten in de winkel, de webshop en groothandel. Het assortiment bestaat uit geweven etuis en beautycases, leren tassen en keycords, vilten sleutelhangers, sieraden, feestslingers en kaarten en gebreide sloffen. Ze gaan gemiddeld twee keer per jaar naar Nepal om nieuwe collecties te laten maken.

Creëren van werk Met de productie en verkoop van Fair Trade Jansje Design producten creëren ze werk voor leveranciers in Nepal. Na drie jaar kunnen we zeggen dat ze een duurzame relatie hebben opgebouwd en daarmee continuïteit in de samenwerking. Hierdoor hebben onze leveranciers meer zekerheid op een vast inkomen.

Fair Trade
Ze werken uitsluitend met Fair Trade organisaties. Een plezierige en langdurige relatie met leveranciers vinden ze heel belangrijk. Ze bezoeken zelf de werkplaatsen waar de producten gemaakt worden en leren de mensen kennen en zien of er met plezier en onder goede omstandigheden wordt gewerkt. Alle producten worden met liefde en met de hand gemaakt, wat veel tijd kost. Hierdoor is ieder product uniek en bijzonder. De producten worden gemaakt in ateliers waar voornamelijk vrouwen werken, waarvan een deel met een beperking. Zij verdienen een eerlijk loon en hebben hierdoor een beter leven voor hun gezin en kunnen de kinderen naar school laten gaan.

Duurzame materialen
Voor de Jansje Design producten kiezen ze bewust voor 100% natuurlijke materialen. Alles wordt gemaakt van katoen, wol, koper, metaal, papier en leer, allemaal duurzame materialen die te recyclen zijn. Zorg voor het milieu en de toekomst zijn belangrijk bij het maken van deze producten.
{slideshow:28}
Wereldwinkel Bussum verkoopt sinds enkele jaren met heel veel plezier producten van de Wereld van Jansje. Meer verkoop betekent steeds meer werk voor de mensen hier en in Nepal.
steeds meer werk voor de mensen hier en in Nepal.