Welkom bij

Wereldwinkel Bussum

Handgemaakt volgens traditioneel ambacht en fairtrade


Zeep en meer van Aleppo Soap Company en....
zeepbakjes, potjes en kleine manden van gerecyclede
autobanden van Tadé

 

Aleppo Soap Company

heeft een mooie collectie gecreëerd van 100% natuurlijke verzorgingsproducten zoals het eeuwenoude Alep zeep, vloeibare zeep, shampoo, puimsteen en aluin deodorant.
Aleppo Soap Co. werkt volgens het fair trade principe kenmerkend zijn natuur, traditie en locale ambacht, zonder gebruik te maken van kinderarbeid.
Zuivere, plantaardige zeep van een uitzonderlijk hoge kwaliteit, met zorg en liefde gemaakt op basis van olijfolie en laurierbesolie.

Aleppo-zeep is geschikt voor alle huidtypen, zelfs de meest gevoelige, en te gebruiken voor en door het hele gezin. Je kan er zowel je lichaam als gezicht mee wassen, en de zeep is zelfs uitermate geschikt om je tanden mee te poetsen. Ja, echt waar! Ook kan de zeep gebruikt worden om mee te scheren. Met Aleppo-zeep is dus gewoon alles mogelijk in jouw beauty-routine. Aleppo-zeep laat een zacht en beschermend laagje achter op je huid en kan natuurlijk elke dag gebruikt worden. Nog een groot voordeel; de stukken zeep zijn super zuinig in gebruik. We hebben diverse soorten Savon d'Alep (blokken) variërend in prijs van € 4,95 - € 9,50. Daarnaast ook vloeibare handzeep, shampoo, handcrême, scheerzeep, scheerkwast en deodorant.

De grote Loofah spons van Aleppo Soap Co. is een echt natuurproduct en wordt van oudsher gebruikt om de huid op een milde maar zeer effectieve manier te scrubben zodat dode huidcellen worden verwijderd. Het zorgt voor een zachte en gladde huid met een betere doorbloeding. Dofheid verdwijnt en je huid gaat weer glanzen! Gebruik `m onder de douche of in bad voor een zijdezacht resultaat. Zowel droog als nat te gebruiken, voor lichaam en gezicht. Deze spons is geteeld aan de oevers van de Nijl en enkele maanden gedroogd totdat er een spons van ruwe vezels overblijft. De loofah is 100% natuurlijk en is een groentesoort (familie van de komkommer). Prijs van de spons € 6,95. Een spons is een natuur-product, iedere spons is daarom anders van vorm en van grootte.

In december 2016 verscheen in de Volkskrant een mooi artikel van Marjon Bolwijk "De laatste zeep van Aleppo". Hier vind je de link. 

 

Tadé’s recycled tyres

Rubber wordt gewonnen uit het sap van de  tropische Hevea boom: wenend hout. Het sap is voor de Zuid-Amerikaanse indianen een symbool van bloed en levenskracht. Zij maakten al duizenden jaren geleden rubberen stuiterballen en zolen voor sandalen. In de 19e eeuw is er onderzoek gedaan naar synthetische vormen van rubber. Het heeft de basis gevormd voor de rubberindustrie.

Tegenwoordig gedijen de agrarische en synthetische rubberproductie naast elkaar. Het complexe eindproduct, zoals een autoband, bestaat uit zes tot twaalf lagen van verschillende soorten rubber. In het Midden Oosten zijn de ambachtslieden experts in het recyclen van een gebruikte autoband. Zo krijgt rubber een tweede leven.

De vakman maakt de lagen van de  autoband los met een lange geslepen spatel. Vervolgens snijdt hij repen van verschillende dikte. Behendig en met veel talent maakt hij daarvan producten – zoals manden – die niet alleen praktisch zijn, maar ook mooi. Tot slot worden ze met water en zeep schoon geborsteld en in de was gezet. Tadé producten onderscheiden zich onder meer door de hoge kwaliteit van het stiksel.

De manden worden in De Levant (Zuid-West Azië ten oosten van de Middelandse Zee) gebruikt om alledaagse voorwerpen en levensmiddelen te vervoeren, zoals groenten en fruit, gereedschap of bouwmaterialen.

In het assortiment van onze Wereldwinkel: zeepbakjes, borstelbakjes, potten (bijvoorbeeld voor planten) en manden voor vele doeleinden. Variërende prijzen vanaf  € 11,95.