Welkom bij

Wereldwinkel Bussum

Sjaal met verhaal


 

Sjaal met Verhaal staat voor het creëren van werk voor vrouwen in Nepal en Thailand. De nadruk ligt op Nepal.

 

 

 

De organisatie Sjaal met Verhaal werkt samen met een 35-tal ondernemers en projecten die allemaal één tot twee keer per jaar bezocht worden. Daar waar in het begin de nadruk op inkoop lag, wordt nu de vertaalslag gemaakt naar eigen productontwikkeling. Eerste contacten in Nepal en Thailand zijn uitgegroeid tot vriendschappen en maken dat Nepal een 2e thuis is geworden. Vanuit de omzet ondersteunt Sjaal met Verhaal in Nepal diverse projecten in Nepal die afhankelijk zijn van donaties. De twee grootste projecten zijn het kinderhuis in Pokhara, Namaste Community Foundation (NCF) en de bouw van een medische post door de stichting Asian Heritage Foundation Nepal 
De overige omzet wordt geïnvesteerd in nieuwe voorraad.

Ook op andere manieren ondersteunt Sjaal met Verhaal projecten. Zo zijn er altijd producten waar een klein foutje in zit of die blijven liggen in de voorraad. Dat wil niet zeggen dat deze producten niet meer verkoopbaar zijn. Deze producten worden onder andere geschonken aan Stichting Diyo Nepal. Zij verkopen deze producten op kleine markten en de opbrengst gaat naar deze Stichting.

Terug naar de producten in onze winkel.

Heerlijke zachte plaids uit Nepal. De plaids zijn gemaakt van katoen met acryl. Doordat de plaid geborsteld is, krijgt hij een wollig effect. Ideaal voor op de bank of ‘s zomers op de loungeset! Hij kan ook gebruikt worden als omslagdoek. De plaid is ongeveer 120 cm x 240 cm en kan gewassen worden op 30 graden.
 

 

Heerlijke zachte sjaals uit Nepal in een aantal kleuren.

De sjaal staat ook prachtig als omslagdoek op een feestelijke outfit! De sjaal is gemaakt van katoen met acryl. Doordat de sjaal geborsteld is, krijgt hij een wollig effect. De sjaal is ongeveer 80 cm x 190 cm en kan gewassen worden op 30 graden.

De sjaals op de foto hebben we momenteel
in onze winkel.

 

 

 

Leuke vrolijk gekleurde en versierde  portemonnees van vilt in verschillende kleurstellingen en maten. Ook te gebruiken als 'bag in a bag' voor allerlei andere kleine zaken die je graag snel bij de hand hebt bijvoorbeeld je sleutels, pasjes, wat make up etc.

 

 

 

Handgemaakte en -gezeefdrukte toilettasjes door Leah's vrouwenteam in Thailand. Met rits en een handig draagriempje van echt leer.
Op de afbeelding witte stof bedrukt met paisley motief in felle kleuren.  In verschillende kleuren en designs verkrijgbaar.