Welkom bij

Wereldwinkel Bussum

Lonely Planet

 

Bij Lonely Planet begrijpen ze de wereld beter dan wie dan ook. Sinds 1973 inspireert Lonely Planet reizigers van over de hele wereld met uitgebreide, betrouwbare en onafhankelijke reisinformatie. In al onze reisgidsen worden de populairste, mooiste en meest zeldzame bezienswaardigheden uitgebreid beschreven en helpen we je de beste keuzes te maken.

 

 

 

Met Beste streetfood ter wereld brengt Lonely Planet de lekkerste streetfoodsmaken van over de hele wereld naar je eigen keuken. Het hart van een (nationale) keuken en de cultuur daarvan vind je steeds meer op straat: van tacokarretjes en noodlebarretjes tot straatmarkten en gelateria's. Lonely Planet geeft 100 authentieke recepten voor de lekkerste en verste streetfoodgerechten, zodat je de smaken van je vakantiebestemming thuis kunt ervaren. Heerlijk en gezond!
Een boek over straatvoedsel uit de hele wereld in handzaam formaat is een leuk idee van Lonely Planet. Per bladopening zie je links een wat oppervlakkige beschrijving van de herkomst van het gerecht en foto's die vaak van beeldbanken komen. Op de rechterpagina staat het recept. De recepten zijn vaak niet eenvoudig – de straatverkopers zijn natuurlijk heel ervaren in een beperkt repertoire – en voor de exotische ingrediënten uit de vele diverse keukens zul je soms vervanging moeten zoeken. Bijna de helft van de ruim honderd recepten komt uit Azië, ook Europa is ruim vertegenwoordigd. De Amerikaanse continenten, Afrika en vooral Oceanië zijn minder aanwezig. Hoe authentiek de recepten zijn, is moeilijk te beoordelen, bij de Hollandse Nieuwe klopt het in ieder geval niet: die eet je als echt streetfood niet op een wit broodje, je laat hem zo in je mond glijden. Met register naar land en naar soort gerecht. Dit is een leuk bladerboekje, maar een onpraktisch kookboekje voor de minder ervaren kok.

Prijs: 15 euro

 

Met Beste drankjes ter wereld brengt Lonely Planet de lekkerste drankjes van over de hele wereld naar je eigen huis. Geniet thuis van de internationale cocktails, drankjes en sapjes die Lonely Planet voor je heeft verzameld. Van een verfrissende Mexicaanse Michelada, een opwekkende Peruaanse pisco sour tot een verwarmende Indiaanse chai. Met meer dan 60 recepten van over de hele wereld is er altijd wel een waar je je dorst mee kunt lessen!
Uit verschillende landen in de wereld zijn (on)bekende, samengestelde drankjes geselecteerd, zowel alcoholische als non-alcoholische. Basis hiervoor zijn onder andere bier, wijn, wodka, rum, gin, whisky en tequila maar ook thee, koffie, melk, ijs en kokosmelk. Per hoofdstuk worden in het kort de herkomst en varianten van de soorten drank beschreven, gevolgd door een of meerdere recepten. In de bijgaande 'proefnotities' worden riten, ceremonies en drinkgewoontes besproken. In de inhoudsopgave voorin staan zowel de cocktailnamen als het land van herkomst vermeld. Achter in het boekje bevinden zich een woordenlijst, een register op locatie en een op drank alsook een korte beschrijving van de samenstellers. De teksten zijn in duidelijke taal geschreven. De uitgave heeft een handzaam formaat, veel vrolijke kleurenfoto's en elke pagina heeft een kleurige omkaderde rand.

Prijs: 15 euro