Welkom bij

Wereldwinkel Bussum

Leuk cadeautje voor de allerkleinsten

Je verwacht het niet zulke leuke knuffels voor de allerkleinsten bij de Wereldwinkel....

Maar we hebben ze in overvloed. Ze zijn zo leuk en lief de handgemaakte speeltjes uit India of China voor de baby in de box of wagen. Kleurrijk, zacht en makkelijk vast te houden.

Schattige eendjes, een fleurige rammelaar, olifantjes, ezels, haasjes en meer..... Leuk om cadeau te geven en fijn om cadeau te krijgen. Een fairtrade cadeautje voor de allerkleinsten met een verhaal......

We kopen ze in bij Global Affairs.

Global Affairs werkt voornamelijk met kleine bedrijven, die regelmatig worden bezocht.  Op deze manier weten Global Affairs en de klant dat de medewerkers goed worden behandeld en niet worden uitgebuit. Het doel is om de juiste balans tussen 'people, planet & profit' te vinden.

Deze speeltjes zijn handgemaakt en duurzaam geproduceerd in lokaal gevestigde fabrieken in India en China.  Global Affairs probeert ervoor te zorgen dat de leveranciers werken in veilige omstandigheden en fatsoenlijke lonen verdienen.  Door het kopen van deze speeltjes, help je duurzame industrieën aan te moedigen en te ondersteunen.

Maak kennis met de makers:

 

 

 

 

 

 

 

China

Alle gehaakte artikelen zijn handgemaakt van 100% biologisch katoen garen door vrouwen in de provence Jiangsu van China. Zij kunnen dit werk thuis doen - of dicht bij huis.

India

In Kolkata, waar de knuffels gemaakt worden, betreft het een project om de sociale zelfstandigheid van vrouwen te verbeteren. Ze zijn ze niet meer volledig afhankelijk van het salaris van hun man, maar verdienen zelf geld. Hun kinderen hoeven dan niet te werken en kunnen naar school. Dus als je een van de knuffels koopt, help je ze een beetje  ...

Prijzen vanaf  €  9,50