Welkom bij

Wereldwinkel Bussum

Ook leuk om cadeau te geven

De Riff & Tukker Olijfolie, de puurheid van de Oriental, uit het noordoosten van Marokko

De Oriental in het noordoosten van Marokko kenmerkt zich door een mediterraan klimaat. Tussen het ruige gebergte van de Oriental grenzend aan de Middellandse Zee bevinden zich de olijf-boomgaarden waarvan de olijven ieder seizoen rond de periode oktober/november handmatig worden geoogst. Lokale boeren bewerken hun olijfgaarden op ecologische wijze. Zij oogsten coöperatief en laten de olijven verwerken door de lokale perserij. Na de oogst worden de olijven enkel met vers water gewassen en vervolgens koudgeperst tot deze heerlijke, pure olijfolie.

Riff &Tukker staat voor verschillende culturen die samen komen maar vooral voor het delen van eerlijke en pure producten. Riff &Tukker staat rechtstreeks in contact met de boer(en) en betaalt een fairtrade-prijs voor deze olijfolie. De droom van Riff &Tukker is om het volledige proces - van boomgaard tot het verpakken - in de toekomst volledig in Marokko plaatst te laten vinden zodat er nog meer inkomsten zijn voor de lokale boeren en arbeiders.

De oogst van dit seizoen heeft een lichtgroene troebele kleur en is een lust voor het oog. De smaak is vol en fruitig - je proeft de pure olijf!

Je kunt deze olijfolie gebruiken voor alle toepassingen in uw gerechten - als dressing voor een heerlijke salade, om lekker mee te koken of als heerlijke dip.

Prijzen: per fles 0,375 L. € 7,00 - 0,75 L € 13,00